L’associació Indilletres de la Bisbal d’Empordà reivindica l’obra de l’escriptora Llucieta Canyà (La Bisbal, 1901 – Barcelona, 1980) amb un recull dels seus articles dels anys trenta i una quinzena de poemes inèdits. Coincidint amb la celebració de la cinquena edició de la fira de llibres Indilletres aquest cap de setmana, l’entitat ha publicat el llibre Llucieta Canyà, l’etern oblit. Una escriptora en un món d’homes, sobre una escriptora que va escriure llibres, obres de teatre, poemes i, durant dos anys, va publicar a La Veu de Catalunya.

El volum inclou un centenar dels textos que Canyà va publicar a la secció Món femení a La Veu de Catalunya els anys 1929 i 1930, quinze poemes inèdits i dues partitures també inèdites de composicions d’Emili Saló basades en poemes de l’autora bisbalenca. Aquest material s’acompanya de textos de Xavier Cortadellas, Maria Àngels Cabré, Vicenç Pagès, Neus Real i Judit Pujadó que analitzen la seva obra i contextualitzen una autora moderna que, amb la fi de la dictadura de Primo de Rivera, cridava les catalanes a reflexionar sobre la seva actitud politicosocial, a estudiar i a interessar-se pel moment decisiu que vivia Catalunya. 

El llibre es presenta dissabte a la fira, just abans de l’entrega de la quarta edició del premi Llucieta Canyà de crítica literària. Serà a les 11, de la mà de Neus Real i Xavier Cortadellas. Tot seguit, a dos quarts de dotze, hi haurà un concert de veu i piano de les composicions d’Emili Saló basades en poemes de Llucieta Canyà a càrrec de la soprano Eulàlia Ara i del pianista David Granato. 

Durant tot el cap de setmana, l’Indilletres proposa quaranta activitats i una fira amb una quarantena d’editorials.