Segueix-nos a les xarxes socials:

Martí Camós i Montserrat Mauné, guardonats amb els Premis Capital de la Sardana

El director dels Montgrins durant tres dècades rebrà la Medalla al Mèrit Musical el 16 de desembre

Martí Camós i Montserrat Mauné, guardonats amb els Premis Capital de la SardanaACN

El músic palamosí Martí Camós i Segura ha estat guardonat amb la Medalla al Mèrit Musical 2023 en el marc de la Proclamació de Sant Cugat com a Capital de la Sardana. Camós ha estat més de tres dècades dirigint els Montgrins, cobla en la qual també ha tocat la tenora, i ha format part de cobles històriques com la Principal de Palafrugell, la Principal de Llagostera i Miramar. La Medalla al Mèrit Musical és un dels tres guardons més importants de la celebració i s’entregarà el 16 de desembre al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

També ha resultat premiada la figuerenca Montserrat Mauné, presidenta del Foment Pep Ventura, que ha obtingut un dels Premis a la Dedicació. Neta i filla de compositors, ha posat al dia l’arxiu de les seves obres; el 2017 va ser responsable de tirar endavant els actes del bicentenari de Pep Ventura i la Capital de la Sardana. Ha estat responsable de la catalogació i digitació de l’Arxiu del Foment i ha recuperat sardanes i dades d’autors i empordanesos.

Pel que fa als Premis a la Continuïtat, a les comarques gironines són per tres aplecs: Flaçà. Llançà i Peralada que compeixen 50 anys.

El Premi a la Promoció Musical és per l’AIE, pel seu suport a la música de cobla amb beques per a instruments de cobla del Conservatori de Música de Girona, i les subvencions a les edicions de la Fonoteca de la Cobla Ciutat de Girona.

El Premi a la Promoció i Difussió és pel Foment de Girona, per incloure l’ensenyament de la sardana en la proposta cultural que ofereix al Barri Vell de Girona. 

Prem per veure més contingut per a tu