Martí Camós i Montserrat Mauné, guardonats amb els Premis Capital de la Sardana

El director dels Montgrins durant tres dècades rebrà la Medalla al Mèrit Musical el 16 de desembre

La proclamació de Sant Cugat com a Capital de la Sardana.

La proclamació de Sant Cugat com a Capital de la Sardana. / ACN

Montserrat Juvanteny

El músic palamosí Martí Camós i Segura ha estat guardonat amb la Medalla al Mèrit Musical 2023 en el marc de la Proclamació de Sant Cugat com a Capital de la Sardana. Camós ha estat més de tres dècades dirigint els Montgrins, cobla en la qual també ha tocat la tenora, i ha format part de cobles històriques com la Principal de Palafrugell, la Principal de Llagostera i Miramar. La Medalla al Mèrit Musical és un dels tres guardons més importants de la celebració i s’entregarà el 16 de desembre al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

També ha resultat premiada la figuerenca Montserrat Mauné, presidenta del Foment Pep Ventura, que ha obtingut un dels Premis a la Dedicació. Neta i filla de compositors, ha posat al dia l’arxiu de les seves obres; el 2017 va ser responsable de tirar endavant els actes del bicentenari de Pep Ventura i la Capital de la Sardana. Ha estat responsable de la catalogació i digitació de l’Arxiu del Foment i ha recuperat sardanes i dades d’autors i empordanesos.

Pel que fa als Premis a la Continuïtat, a les comarques gironines són per tres aplecs: Flaçà. Llançà i Peralada que compeixen 50 anys.

El Premi a la Promoció Musical és per l’AIE, pel seu suport a la música de cobla amb beques per a instruments de cobla del Conservatori de Música de Girona, i les subvencions a les edicions de la Fonoteca de la Cobla Ciutat de Girona.

El Premi a la Promoció i Difussió és pel Foment de Girona, per incloure l’ensenyament de la sardana en la proposta cultural que ofereix al Barri Vell de Girona.