Els Premis Literaris de Cadaqués guardonen tres autors en català

La mallorquina Margalida Pons rep el Premi de reconeixement a la trajectòria literària

Els Premis Literaris de Cadaqués guardonen tres autors en català´.

Els Premis Literaris de Cadaqués guardonen tres autors en català´. / Ajuntament de Cadaqués

Empordà.info

Aquest dissabte es va celebrar l’acte d’adjudicació dels Premis Literaris de Cadaqués al teatre Art i Joia del poble costaner. La celebració va ser conduïda per l’actriu Francesca Masclans. Es van entregar tres premis diferents: el Premi de reconeixement a la trajectòria literària, el Premi de Poesia de Cadaqués, dedicat a la poetessa Rosa Leveroni, i el Premi de Periodisme de Cadaqués, dedicat a Carles Rahola.

Margalida Pons Jaume, Doctora en Filologia, màster en Literatura comparada i professora universitària en la Universitat de les Illes Balears va obtenir el Premi de Reconeixement a la Trajectòria literària, en la seva 28a convocatòria. L'autora balear compta amb una trajectòria literària molt sòlida amb dotze llibres d’assaig publicats.

El poeta Guillem Pérez Serra va resultar guanyador de la 36a convocatòria del Premi de Poesia, amb l’obra “Mon cor a l’illa d’O”. Pérez va destacar entre una nombrosa participació d'autors d'alta qualitat.

Per la seva banda, Eudald Camps Soler, crític d'art de Diari de Girona, va obtenir el Premi de Periodisme, en la 40a convocatòria, per l’article “El silenci en imatges”, publicat a la revista digital El temps de les arts l’1 d’octubre de 2022. La peça periodística descriu en profunditat el Festival Internacional de Fotografia In Cadaqués, que ha anat augmentant el seu prestigi fins a la 6a convocatòria celebrada l’octubre del 2022.

Al final de l’acte es va regalar el llibre de poesia guanyador de l’anterior convocatòria del Premi Cadaqués, del poeta Josep Domenech Ponsatí, que va presentar l'obra durant l’acte.