Presenten «La meva història de la guerra» de Pericot

El llibre és un relat en primera persona dels desastres del conflicte des del front de l’Ebre 

DdG

El Memorial Democràtic ha presentat aquest dijous a la seu de la Generalitat a Girona La meva història de la guerra, un relat del conflicte en primera persona de Joan Pericot Garcia. Des de la talaia privilegiada del Serveis Sanitaris de l’Exèrcit de l’Ebre, va ser un testimoni excepcional de la batalla definitiva per la sort de la República. L’ensulsiada del front de l’Ebre, la retirada i l’exili són descrits amb gran força narrativa en aquest relat antibel·licista que retrata els desastres de la Guerra Civil i es lamenta de la joventut perduda i de les morts inútils.

El llibre, editat dins la col·lecció Memòries, ha estat presentat per Lluís Serrano, doctor en història (UdG); Jordi Font, director del Memorial Democràtic i Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats.

L’acte, que s'ha clos amb la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha comptat amb la participació testimonial de Montserrat Pericot, filla de l’autor, i d’Ana Bogani, filla d’Emilio Bogani, comandant metge vinculat estretament a Joan Pericot durant el conflicte.