Nito Figueras reivindica els seus orígens a "Home de Salt"

El pianista i compositor saltenc presenta el seu nou projecte el 2 de març al Teatre de Salt

El Nito Figueras Project.

El Nito Figueras Project. / May Zircus

Alba Carmona

Alba Carmona

El compositor i pianista saltenc Nito Figueras reivindica els seus orígens amb Home de Salt, el seu primer treball discogràfic amb temes propis des del 2005. Després de debutar amb Viviendo ahora i publicar Opcions (2007), on versiona amb el seu estil temes emblemàtics del rock català, i Arrels (2010), un recull amb noves versions de les composicions que més l'han influenciat, Figueras emprèn un nou projecte musical batejat com a Nito Figueras Project, acompanyat per David Simó a la bateria i Jordi Franco al baix elèctric, amb un disc basat en les seves arrels saltenques que presenta el dissabte 2 de març a Salt.

El trio s'estrena amb un repertori de música instrumental eclèctic, amb dosis de rock, soul, funky i smooth jazz. En total, una desena de composicions que, pel pianista, mostren la seva maduresa com a compositor. "Projecten el que realment m'agrada, la classe de música que em motiva produir", diu l'intèrpret, que estrenarà Home de Salt al Teatre de Salt en una actuació que, promet, potenciarà l'energia que travessa tot el disc.

Serà un concert "especial", explica, perquè presentarà a casa un treball totalment lligat a Salt, "construït a base de records i vivències molt íntims i personals, però amb els quals tothom pot connectar".

El saltenc destaca els seus dos companys de viatge, que a més de la destresa musical li han aportat "saviesa" i "sentiment": David Simó, bateria i drummer de llarg recorregut amb col·laboracions amb artistes com David Bisbal o la Orquesta Mondragón i Jordi Franco, baixista que també ha col·laborat amb intèrprets destacats com Antonio Orozco o Manu Guix.

El disc també compta amb la col·laboració del trompetista David Pastor en un dels temes.