A la reunió, a la què també hi ha participat el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, els representants de la banca han demanat a Zapatero que aposti per dotar el sistema financer internacional de més controls i supervisió. Zapatero es reuneix aquesta tarda amb els representants de la CEOE, Cepyme, UGT i CCOO.

La reunió forma part de la ronda de contactes que el president espanyol mantindrà abans d'assistir a la cimera de Washington en què s'han d'assentar les bases per a la reforma del sistema financer internacional. Completarà la ronda amb el líder del PP, Mariano Rajoy, en una trobada que de moment encara no té data. Zapatero ja va apuntar dissabte després que es confirmés la seva presència a la cimera que en les seves intervencions apostaria per introduir mecanismes de control i supervisió al sistema financer internacional per evitar que es reprodueixi una crisi com l'actual.

Segons La Moncloa en la reunió Zapatero i els representants de la banca han examinat el paquet de mesures anticrisi aprovat el passat divendres pel Consell de Ministres, que inclou entre d'altres una moratòria sobre el pagament del 50% de les hipoteques dels aturats. Les mateixes fonts asseguren que els presidents de les quatre entitats bancàries han valorat 'positivament' el pla i el consideren 'ajustat a l'actual situació econòmica', tot i que també han suggerit la necessitat de 'fer-lo més precís' en alguns aspectes.

Pel que fa a la cimera del G-20, Zapatero ha informat els presidents de les entitats bancàries els eixos del seu discurs a la cimera de Washington i la postura que manté el seu executiuu davant la crisi financera internacional. El president espanyol ha destacat la importància de la presència de l'Estat a la trobada i ha intercanviat amb ells impressions sobre els treballs que ha iniciat el seu executiu de cara a la reunió del dia 15.

Segons La Moncloa, en les seves intervencions els representants de la banca han transmès a Zapatero les seves impressions sobre la crisi i han apostat perquè s'estableixin més controls i mecanismes de supervisió sobre el sistema financer internacional.

En aquest camp, han expressat les seves experiències davant la tasca de supervisió i regulació que fa el Banc d'Espanya, i han destacat les bones pràctiques dels bancs de l'Estat després de l'experiència de més de trenta anys de control i supervisió.

Zapatero també els ha posat al corrent de les iniciatives que promourà la Unió Europea per a la reactivació econòmica, d'acord a les prioritats europees, és a dir, una aposta per l'I+D+I i de la formació professional, a més de la lluita contra el canvi climàtic. A més,ha conegut de primera mà la tasca de les entitats per assegurar les inversions i els dipòsits dels clients de la banca a l'Estat.