Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern flexibilitzarà els ajuts que proposa el Pla VIVE per canviar de cotxe

El Pla VIVE ha complert cent dies de vigència, el període que reiteradament el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va demanar d'espera per apreciar els seus verdaders resultats. I com que aquests no han estat els esperats divendres que ve el Consell de Ministres abordarà la reforma d'aquest pla per fer-ho més flexible, si bé el ministre ja ha deixat clar que es mantindrà el pressupost fixat de 1.200 milions d'euros fins a 2010. El Pla que va entrar en vigor el juliol va registrar en el seu primer mes i mig de vida només 18 operacions i el sector no aconsegueix remuntar el vol. De fet les vendes de vehicles comercials es van enfonsar un 52% l'octubre amb la qual cosa acumula un descens del 35% en els deu primers mesos de l'any.

El sector confia en una rebaixa de l'antiguitat mínima dels vehicles que poden acollir-se al VIVE. Segons els seus càlculs si passés a deu anys, en lloc dels quinze actuals, podria acollir-se al programa entorn del 35% del parc automobilístic, en lloc del 10% actual.

A més s'espera que no hi hagi l'obligació de finançar completament l'operació i que no hi hagi un límit en el preu del nou vehicle, ara fixat en 20.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu