L'empresa Cotec de Cassà de la Selva, dedicada a la construcció de portes i finestres de PVC i alumini, va presentar a última hora d'ahir al matí a la delegació de Treball de Girona un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 59 dels 134 treballadors, segons va avançar Ràdio Girona. L'empresa al·lega que arran de la crisi de la construcció ha patit un descens de les comandes. Cotec és una empresa originària de Cassà de la Selva i actualment té les seves instal·lacions al polígon industrial de Riudellots de la Selva.

Cotec havia tingut un creixement espectacular, que ha coincidit amb el boom que ha viscut el sector de la construcció a casa nostra els últims anys. Fundada el 1987 a Cassà de la Selva, a finals dels anys 90 va ser nomenada "empresa Gazel·la" per part de la Generalitat, un reconeixement pel "seu ràpid i sòlid creixement, així com per la busca de la qualitat en els seus processos productius". Aleshores tenia una quarantena de treballadors.

La companyia va consolidar-se ràpidament en el mercat de sistemes de tancament per a la construcció amb un material, el PVC, que a Catalunya i Espanya era poc utilitzat a diferència d'altres països europeus. No obstant, la mala imatge d'aquest material va fer que Cotec optés per treballar amb altres materials, com l'alumini i també la fusta.

Amb el creixement del sector de la construcció i un bon posicionament en el mercat (treballava bàsicament per les províncies de Girona, Barcelona, les Balears, però també França i el País Basc), la companyia va apostar per unes noves instal·lacions a Riudellots de la Selva, que va inaugurar l'any 2003. Eren uns moments d'autèntic boom a la construcció. Ara, amb la frenada en sec del sector, l'empresa s'ha vist abocada a fer una reestructuració, davant la caiguda de les comandes.

L'ajust de personal de Cotec s'afegeix a l'anunciat per altres empreses gironines els últims dies, com Torraspapel (213 empleats a Sarrià), Filatures Puigdemont (58 a Sant Esteve d'en Bas), o Emte (37 a tota la demarcció). A més, s'han anunciat suspensions temporals de contractes a Hutchinson (393 a Palamós), Comforsa (70 a Ripoll) i Balliu (13 a Caldes).