El vicepresident primer del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar que el Govern està a "quinze minuts" de fer la llei que regularà la negociació col·lectiva, després que CCOO i UGT no hagin pogut arribar a un acord en la matèria amb la patronal.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rubalcaba va utilitzar aquesta frase per recordar que el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va reconèixer que dilluns van estar "a un quart d'hora" de signar un acord, que no va ser possible per una última proposta de màxims de la CEOE.

Segons Rubalcaba, tot el consensuat abans d'aquests "quinze minuts" serà la base que utilitzarà l'Executiu per aprovar divendres que ve (10 de juny) la seva llei de negociació col·lectiva.

El vicepresident primer només va avançar que la idea és potenciar la flexibilitat interna de les empreses sense que els treballadors perdin drets.

Rubalcaba també va lamentar que els empresaris i els sindicats no hagin estat capaços d'assolir un pacte sobre la reforma, ja que és "necessària".

Sobre això, va recordar que des del Govern se'ls va donar tot el temps possible a les parts perquè negociessin ja que l'aposta de l'Executiu era que la reforma es fes amb acord.

Preguntat per si el Govern va a tenir "palpeig" a l'hora de redactar la norma com li han demanat els sindicats, el vicepresident va respondre que "tant palpeig com van tenir els agents socials per arribar a quinze minuts de l'acord".

Informe de Gómez

El ministre de Treball, Valeriano Gómez, va presentar en el Consell de Ministres un informe per a la reforma del sistema de negociació col·lectiva. Segons informa el Ministeri, la proposta de Gómez persegueix el manteniment de l'"imporescindible equilibri" entre les necessitats de les empreses i els drets dels treballadors.