06 de juny de 2011
06.06.2011

Girona és la demarcació catalana amb menys cursos de formació del SOC

06.06.2011 | 02:00

La pàgina web del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha començat a publicar les noves ofertes de formació per als desocupats per als propers mesos. Del total de 319 itineraris formatius que hi ha disponibles a hores d'ara a la pàgina web, només onze s'ofereixen a Girona. De fet, és la província catalana amb menys oferta formativa disponible a la pàgina web del SOC en aquests moments. Barcelona -amb 249 itineraris- encapçala les propostes formatives. Lleida, amb 39, i Tarragona, amb 20, completen la llista.
Un curs de 70 hores per convertir-se en pastisser o un itinerari de 210 hores per aprendre a fer instal·lacions elèctriques automatitzades són algunes de les propostes que poden escollir els 53.905 desocupats de la demarcació de Girona.
Les propostes formatives que ofereix actualment el SOC no es corresponen amb les actuals demandes de feina que gestiona el mateix Servei d'Ocupació de Catalunya a la província de Girona. La majoria de demandes laborals que s'ofereixen a través d'aquesta via estan relacionades amb els àmbits de l'hostaleria i les tasques administratives.
Els itineraris tampoc ofereixen la formació necessària per dedicar-se a alguna de les professions de difícil cobertura que hi ha a la provínica de Girona. Segons l'últim estudi del Servei Públic d'Ocupació corresponent al segon trimestre, les ocupacions amb menys sol·licitants a Girona són les de metge, enginyers tècnics en informàtica, mariner o esportista d'elit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema