Segueix-nos a les xarxes socials:

La UE obre cinc setmanes clau per a l'euro amb la visita a Espanya i Grècia

Superada una cimera de transició, la Unió Europea inicia un període de cinc setmanes que han d'aclarir el futur de Grècia i de la banca espanyola i que culminaran a finals de juny amb una nova cita de caps d'Estat i de Govern a Brussel·les que, aquesta vegada sí, ha de ser decisiva.

Els líders van elegir dedicar el Consell Europeu de dimecres a explorar principalment vies a llarg termini amb les quals reforçar la unió monetària, en un debat esperonat pels vents de canvi que acompanyen el nou president francès, François Hollande.

"Hem preparat el terreny per a decisions comunes el juny, d'aquí a cinc setmanes", va explicar al final de la trobada informal el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy.

El termini no és arbitrari: entre avui i la cimera comunitària dels dies 28 i 29 de juny s'emmarquen tota una sèrie de dates fonamentals per aclarir la realitat financera i política a la qual s'enfronta Europa. Aquesta finestra de poc més d'un mes ha de servir per resoldre, d'una banda, els problemes més concrets i urgents de l'eurozona -Grècia i els dubtes sobre Espanya i la seva banca, principalment-, i per l'un altre per començar a definir el que serà la moneda única els anys vinents.

Prem per veure més contingut per a tu