El Fons Monetari Internacional ha tornat a revisar a la baixa les seves previsions de creixement de l'economia espanyola. En un informe publicat aquest dimecres, l'organisme dirigit per Christine Lagarde prediu que l'Estat pateixi una recessió de l'1,5% del PIB durant aquest any 2013, una xifra dos dècimes per sota de la que el mateix FMI va donar el mes de novembre. El 2014 l'economia espanyola ja abandonaria els números vermells, però modestament, amb un creixement del 0,8%, per sota de l'1% previst anteriorment. L'organisme també retalla les previsions pel conjunt de l'Eurozona, que es preveu que caigui un 0,2% aquest any 2013.

L'FMI ha tornat a rebaixar les previsions de creixement per l'economia mundial, les de l'Eurozona i les de l'Estat espanyol. Segons l'informe publicat aquest dimecres per l'organisme internacional, l'economia global creixerà un 3,5% durant aquest any, i un 4,1% l'any 2014, menys del previst en la darrera projecció. Els països en desenvolupament seran els que més incrementin el creixement mundial, ja que es preveu que l'Eurozona segueixi en recessió el 2013 amb una caiguda del 0,2% que només es recuperaria a partir de l'any següent, amb un augment de l'1% del PIB.

L'economia espanyola no recuperarà els números verds fins el 2014, amb una caiguda molt més aguda del que preveu el govern de Mariano Rajoy, de fins l'1,5% aquest any. En el darrer trimestre del 2013, les projeccions de l'FMI apunten a una disminució del 0,3% del PIB.

Les males notícies també afectarien Alemanya, que tot i que es mantindria en creixement, ho faria amb uns números més moderats. La previsió de l'FMI apunta a un augment del 0,6% del PIB per Alemanya aquest 2013, tres dècimes menys que l'anunciat a la tardor. Pel que fa a França, l'FMI preveu un creixement del 0,3%, també menor del projectat el novembre. L'economia italiana caurà un 1% del PIB aquest any, segons l'FMI.