Dotze joves de la ciutat alemanya de Leipzig han estat a Girona fent pràctiques laborals a diferents empreses en una acció vinculada al programa europeu HEROS . L'associació Esperial entitat de serveis, amb el suport de la patronal FOEG, la Cambra de Comerç de Girona i AEG, ha organitzat l'estada d'aquests joves aconseguint l'allotjament, les pràctiques i l'acompanyament.

El programa HEROS, finançat pel Fons Social Europeu i pel govern alemany regional, és un projecte de mobilitat transnacional per a persones amb certa discapacitat física. L'objectiu és promoure la socialització i el creixement personal dels participants, l'aprenentatge de noves professions i l'intercanvi cultural.

El programa dura tres mesos. Les sis primeres setmanes es formen al seu país d'origen, Alemanya, i les sis setmanes restants fan pràctiques a empreses de Girona. La majoria dels participants, d'entre 21 i 40 anys, han viscut en pisos d'estudiants de la ciutat, excepte dos, que s'han allotjat a l'Hostatgeria de Sant Daniel, ja que a Girona no s'han pogut aconseguir habitacions d'hotel adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Les empreses que han acollit els joves alemanys són Animalades, Bauhaus, BTM Sound, Consorci Benestar Social del Gironès, Fundació Ramon Noguera, Garatge Plana-Mercedes Benz, Hostatgeria Sant Daniel, Hotel Llegendes de Girona i Punt de Benvinguda de Girona.

A més, el programa va incloure un "workshop" d'intercanvi entre experts gironins i alemanys confrontant situacions i models del sistema d'ocupació de cada país i aportant iniciatives de col·laboració.

En aquest sentit, l'entitat Espiral espera que l'any vinent el programa sigui recíproc. De manera que Girona rebi joves alemanys en pràctiques i, alhora, formi joves gironins perquè facin pràctiques a empreses alemanyes