El 51,5% de les famílies catalanes admet que no han estalviat durant el 2014, mentre que el 33,4% afirma que sí que han reservat part dels ingressos i el 15,1% no ho han sabut precisar. Segons un estudi que ha presentat ahir per l'Institut per a la Protecció Familiar, una de cada cinc llars catalanes reconeix que no dedica gens de temps a planificar el seu futur econòmic. L'informe també revela que els catalans es posen un aprovat just de nota en coneixement financers: un 5,6 sobre 10 de mitjana. No obstant, 8 de cada 10 enquestat afirmen que els seus coneixements en aquest àmbit són suficients per planificar el futur econòmic de la seva família.

Així ho considera el 81,1% dels catalans, enfront del 75,3% de la mitjana de tot l'Estat, segons les dades que s'extreuen de l'estudi 'La cultura financera de la família espanyola, l'estalvi i les seves mesures de protecció '. D'altra banda, un 18,3% dels catalans es donen a si mateixos un suspens a l'hora de qualificar la seva cultura financera, en la mateixa línia que el conjunt dels enquestats a tot Espanya (un 19,5% diuen no aprovar).

Però els catalans són els que mostren menys interès per ampliar els seus coneixements en aquest àmbit de forma gratuïta: només quatre de cada deu catalans (el 43,8%) declaren que els agradaria millorar les seves cultura financera (enfront del 51,9% a nivell estatal). El 51,8% dels catalans que asseguren tenir una cultura financera mitjana o baixa (per sota de 6 en una escala del 0 al 10) temen que el seu dèficit de coneixements els pugui fer perdre oportunitats per protegir millor la seva família.