"Gas Gas es troba en una situació delicada però té futur". Així de contundent es va mostrar el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ahir a Girona preguntat sobre el fabricant gironí de motos de trial i enduro. Puig va detallar que el Govern confia que la firma trobarà finançament i que es "garantirà la continuïtat i estabilitat" de l'empresa.

Durant les passades setmanes, els propietaris de la firma ja han mantingut converses amb diversos inversos i, en principi, la setmana vinent també es trobaran amb membres de la conselleria. "Compten amb el compromís del Govern i esperem que a finals d'aquest mes de març tindrem notícies", va augurar. Gas Gas, amb seu a Salt, es troba en preconcurs de creditors.

D'altra banda, Puig va explicar que la Generalitat buscarà la manera de defensar jurídicament l'impost a les grans superfícies abans que el 31 de març expiri l'ultimàtum de la Comissió Europea.

El passat dia 4, la Comissió Europea va donar un ultimàtum a les autonomies que graven amb un impost específic les grans superfícies perquè, abans del 31 de març, l'eliminin o n'estenguin l'aplicació als establiments ara exempts. En cas contrari, obrirà una investigació que podria culminar en el fet que el petit comerç hagi de pagar-ho amb caràcter retroactiu per tractar-se d'una ajuda estatal incompatible amb la regulació comunitària.

Segons Puig, el govern espanyol es troba darrere la petició que va fer la Comissió Europea de retirar l'impost sobre grans superfícies comercials. "Ens fa pensar que de nou intenten destruir el nostre model comercial d'èxit", va denunciar.