Segueix-nos a les xarxes socials:

Quatre platges gironines mantenen la bandera Q de qualitat

La gestió dels sorrals de Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava, l'Estartit i Sant Antoni de Calonge mereix la distinció

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha lliurat aquest dijous les banderes Q de qualitat turística a nou ajuntaments catalans per l'excel·lent gestió que han fet en dotze de les seves platges després de valorar els grans equipaments i instal·lacions, serveis de neteja, seguretat i informació d'aquests espais. Es tracta dels mateixos espais que el ministeri va distingir l'any passat. Els termes municipals que han rebut la Q de qualitat per alguna de les seves platges són Calella, Castelldefels, Gavà, Mataró, Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava, l'Estartit, Sant Antoni de Calonge i Salou. Catalunya és el cinquè territori de l'estat que ha rebut més reconeixements.

A la demarcació de Barcelona han estat cinc les platges distingides amb la Q de qualitat turística. Són la Platja de Garbí a Calella (Maresme), la platja de Castelldefels (Baix Llobregat), la platja de Gavà (Baix Llobregat) i les de Callao i Varador a Mataró.

Les comarques de Girona mantenen els cinc reconeixements de l'any passat. Les platges distingides són la de Sa Conca i la Gran de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), la platja d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), la platja Gran de l'Estartit a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i la de Sant Antoni de Calonge, a Calonge (Baix Empordà). Pel que fa a Tarragona les platges guardonades han estat les de Llevant i Ponent de Salou (Tarragonès), igual que al 2014.

Amb 12 banderes, Catalunya se situa com a cinquè territori de l'Estat més distingit per darrera d'Andalusia que encapçala el rànquing amb 85, la Comunitat Valenciana amb 47, la Regió de Múrcia amb 37 i les Illes Balears amb 17. Darrere Catalunya hi ha Cantabria (11), Galícia (11), Astúries (6), Ceuta (2) i el País Basc i Canàries (1).

En total són 230 platges les que han estat certificades amb la Q de qualitat Turística. Espais que corresponen a 91 ajuntaments d'11 autonomies diferents. Això suposa un increment de distincions de més del 17% respecte de l'any passat, 37 platges més.

L'acte de lliurament ha estat presidit pel ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria que s'ha mostrat satisfet per les 37 noves certificacions de l'edició d'aquest 2015. Un fet que, segons Soria, "posa de manifest l'aposta del sector turístic per la qualitat als seus equipaments i a platges". A l'acte també ha assistit la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego.

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, també ha avançat que el període de gener a maig marcarà un nou rècord en matèria de despesa turística. Les dades les publicarà aquest divendres l'Institut d'Estudis Turístics (Egatur) en la seva enquesta que fa habitualment.

Les banderes Q es concedeixen a aquelles platges que recullen els requisits del Sistema de Gestió d'Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments com a la neteja, la seguretat, salvament i informació. Per valorar si es compleixen aquestes normes es parteix dels informes de les empreses i organitzacions turístiques que recullen auditors externs per a l'Institut de Qualitat Turística, una entitat privada creada l'any 2000 per desenvolupar la qualitat del sector turístic.

Prem per veure més contingut per a tu