Exporta bona part de la seva producció -fabrica tumbones i mobles d'exterior-, millora en vendes exercici rere exercici -la previsió de creixement per als propers anys oscil·la entre el 2 i el 4%- i ara es troba a les portes de superar el concurs de creditors que va haver de presentar la primavera de 2013 a causa de les dificultats amb què es va trobar per renovar unes pòlisses de crèdit amb CatalunyaCaixa -ara pertanyent al grup bancari BBVA- valorades entre 2 i 3 milions d'euros. Balliu Export, amb seu a Caldes de Malavella i amb delegació a Austràlia, que ven arreu d'Europa, a Israel, a Turquia, al Sud-est asiàtic, als EUA, al Carib i a Sud-amèrica, es troba a un pas de superar el concurs -la suspensió de pagaments d'abans-: el 27 d'octubre, la Junta de Creditors es reunirà al Jutjat Mercantil de Girona per decidir si aprova conveni i el pla de viabilitat de l'empresa, que compta amb l'informe positiu de l'administrador concursal -paper que exerceix l'advocat Joan Rovira, d'Ipsum Insolvencies- i que preveu eixugar el passiu acumulat -6,7 milions, segons figura en l'informe presentat al jutjat el 19 de setembre passat- el 2021.

La proposta que fa l'administrador concursal contempla un quitament del 50% del deute, és a dir: els creditors renunciarien a cobrar la meitat del deute i, al revés, el deutor, Balliu Export, es compromet a pagar-ne el 50%. L'aprovació del pla de viabilitat per part de la Junta de Creditors, primer, i la posterior ratificació per part del jutge és garantia, segons l'administrador concursal, de la continuïtat i viabilitat de l'empresa, que podria seguir invertint i mantindria els llocs de treball. En el cas contrari, que el pla de viabilitat no prosperés, s'hauria de liquidar el negoci, tal com estableix la Llei Concursal vigent. Fins ara, Balliu ha pogut superar una situació complicada en l'aspecte financer sense haver de recórrer a l'acomiadament col·lectiu. La prova que l'activitat de Balliu Export no s'ha aturat tot i el concurs n'és l'arribada de les seves gandules, aquest mateix any, al Club de Plage Sealand, a Canet del Rosselló (França); a Délibo des Bains, a Villefranche sur Mer (França); a l'Hotel SPA Dom Zdrojowy, a Jastarnia (Polònia); a l'Hotel Aquapark Atlantis, a Yala (Crimea); al Kata Group Resort & Spa, a Tailàndia o al Beach Road Hotel de Sihanoukville (Cambodja), segons consta en el web corporatiu. Projectes que confirmen l'esperit internacional de la marca, que el desembre de l'any 2015 va presentar la revolucionària gandula Ona, que va requerir dos anys de treball en el disseny i que estava previst que s'exposés a la fira sectorial Spoga de Colònia (Alemanya), celebrada a principis d'aquest mes de setembre i per la qual van passar més de 39.000 visitants de procedents de 106 països, segons informava l'organització. Per al disseny d'aquest innovador moble d'exterior, Balliu ha comptat amb el suport de la Fundació Ascamm, un centre del Parc Tecnològic del Vallès, a Cerdanyola del Vallès.

Amb una plantilla d'uns 80 treballadors, Balliu és un referent mundial en la fabricació de gandules per a piscines i platja que ven a hotels, creuers, camps de golf i complexos lúdics, entre d'altres. La fàbrica, que ocupa una superfície d'uns 13.000 metres quadrats, està situada a les proximitats de la carretera C-35.