Segueix-nos a les xarxes socials:

Les targetes "black" de Caja Madrid asseuen Rato i Blesa a la banqueta dels acusats

Els expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato s'asseuran demà al banc dels acusats per l'ús de les polèmiques targetes opaques de l'entitat -ara Bankia-, acusats, al costat de 63 directius més, d'administració deslleial i apropiació indeguda. L'1 de febrer passat, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va ordenar l'obertura de judici oral pel cas de les targetes opaques o "black", al reconèixer indicis suficients d'administració deslleial per part dels expresidents de la despareguda caixa d'estalvis i de l'exdirector general, Ildefonso Sánchez Barcoj, amb l'objectiu d'apropiar-se de forma continuada i indegudament del patrimoni de Caja Madrid i Bankia.

Bankia-BFA i el FROB exerceixen l'acusació particular, mentre que la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), agrupació d'associacions i sindicats de les antigues caixes que presideix Gonzalo Postigo, a la qual representa l'exdiputat de UPyD Andrés Herzog, duran l'acusació popular, juntament amb la Confederació General de Treball.

Anticorrupció demana 4, 5 i 6 anys de presó per a Estona i Blesa, respectivament, mentre que el FROB i la mateixa Bankia sol·liciten entre 6 i 10 anys de presó per possible administració deslleial dels exmembres del consell.

La CIC sol·licita penes de presó de deu anys per a Rato, Blesa i Sánchez Barcoj, i de sis anys per als altres directius processats en aquest cas.

Prem per veure més contingut per a tu