El setè congrés de la Unió Intercomarcal de CC.OO celebrat a la Coma Cros de Salt va acabar dimarts amb la reelecció de Bartomeu Compte com a secretari general. Aquest serà el tercer mandat que afrontarà el veterà líder sindical des que fou escollit per primera vegada el 2008. L'acte també va servir per escollir la direcció provincial del sindicat per al propers quatre anys.

La reelecció de Compte es va aprovar amb el vot favorable del 75% dels delegats del Congrés. La nova executiva del sindicat la conformaran 11 membres de la llista de Compte i quatre de la llista alternativa que encapçalava Ángel González.

Les prioritats de la nova executiva passen per «consolidar l'organització en el territori» perquè «com que cada vegada hi ha empreses més reduïdes i microempreses, l'única manera d'arribar a tothom és estendre arrels», apunta Compte.

El sindicat té intenció d'aconseguir augmentar la representació sindical «en llocs on hi hagi prou capacitat per tenir» un delegat, «entenem que és necessari el contacte físic i la proximitat física per donar missatge» apunta el secretari general.

D'altra banda, la mobilització social a la província també serà una de les prioritats del nou mandat. Compte també advoca per «reactivar la demanda interna amb increments salarials» tenint en compte que el ritme d'exportacions de la província encara no és el principal motor econòmic. Indica que «s'ha fet un esforç de contenció salarial molt fort» que cal compensar.