El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, viatjarà a Brussel·les amb l'objectiu de cridar l'atenció d'empreses estrangeres i atreure inversions cap a Catalunya. Baiget es reunirà amb multinacionals europees, americanes i asiàtiques i participarà també en l'European Business Summit (EBS), un congrés de referència a nivell europeu en l'àmbit de l'economia, l'empresa i les inversions estrangeres que se celebrarà els dies 22 i 23 de maig.

L'EBS, que enguany comptarà amb 150 conferenciants, entre els quals hi ha el Comissari d'Economia i Afers Financers de la Comissió Europea, Pierre Moscovici, el Ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble o el Ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, és l'escenari escollit perquè el conseller presenti Catalunya com el principal hub digital d'Europa.

La missió principal de la trobada serà donar a conèixer a Bèlgica, on moltes de les empreses presents a les trobades tenen els seus centres de presa de decisions, el Global 3D Printing Hub, una iniciativa de titularitat pública i gestió privada en la qual el govern invertirà 28 milions d'euros fins al 2020.

La inversió inicial durant aquest 2017 serà de cinc milions, en un centre que compta amb més de 10.000 metres quadrats en el campus Diagonal Besòs de Barcelona i que convertirà la ciutat comtal en un dels centres mundials de referència en la investigació, la innovació i la transferència de tecnologia de la impressió en tres dimensions a la indústria.

La directora general d'Indústria i consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, acompanyarà Baiget per presentar el programa Catalan Wines d'ACCIÓ, que té l'objectiu d'intensificar la presència dels vins i caves catalans dins el mercat belga i expandir-s'hi.

Un grup de cellers catalans oferiran un tast dels seus productes davant una selecció d'importadors, distribuïdors, restauradors i sommeliers belgues.