Hipra va confirmar ahir que es troa en plena fase d'expansió. El laboratori gironí va guanyar 29 milions en 2016 i es prepara per créixer. El laboratori veterinari posarà en marxa aquest any una nova planta industrial després d'una inversió de 50 milions d'euros.

El laboratori veterinari Hipra ha tancat l'exercici de 2016 amb un benefici net de 29,35 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de l'1,5% respecte a l'any anterior, segons publicava ahir el diari Expansión. La companyia familiar, amb seu a Amer, es troba a les portes d'iniciar una fase de creixement, després de culminar aquest any la construcció d'una nova planta. En total, la companyia ha destinat 50 milions d'euros al projecte.

La farmacèutica veterinària va tancar el 2016 amb una plantilla de 1.327 i una facturació de 226 milions. Una xifra de negoci que posa de manifest com en sis anys Hipra ha aconseguit duplicar la facturació, el 10 per cent de la qual destina a la recerca i desenvolupament de noves vacunes, una de les prioritats de la indústria.

L'empresa, que es va establir a Amer fa 45 anys, actualment està ampliant les seves instal·lacions a la localitat selvatana amb la construcció de tres unitats productives de més de 12.000 metres quadrats i un nou centre de recerca i desenvolupament.

La cinquena del món

Actualment, Hipra ocupa el cinquè lloc en el rànquing de les empreses de la indústria veterinària en àmbit mundial en Biològics i disposa de 30 filials pròpies repartides arreu del món, així com una xarxa de distribuïdors amb els quals comercialitza els seus productes a més de 100 països.

Tots aquests esforços van orientats a convertir Hipra en líder mundial en prevenció dins del món de la Salut Animal.

Amer s'ha quedat petit per a la farmacèutica veterinària Hipra, que ha adquirit 100.000 metres quadrats de sòl industrial a Aiguaviva per reservar-se espai suficient per expandir-se en els propers anys. Quan encara no estan inaugurades les noves instal·lacions d'Amer, l'empresa ja s'ha convertit en propietària de bona part dels terrenys del polígon de Can Garrofa d'Aiguaviva.