Segueix-nos a les xarxes socials:

transferències bancàries instantànies

Ara ja és possible realitzar transferències bancàries instantànies entre països de la zona euro a qualsevol hora del dia els 7 dies de la setmana. El BCE ha aprovat el nou sistema TIPS (liquidació de pagament instantani Target), que consisteix en transferències instantànies de diners a través d'un banc on, en 20 segons, el receptor pot tenir-los al seu compte. Aquesta no és una aplicació de Fintech, però el banc tradicional fa la transferència mitjançant un mecanisme immediat.

Com funciona el TIPS?

1- L'emissor, del seu banc o del sistema bancari electrònic, emet una ordre de transferència al sistema TIPS.

2- El TIPS valida la sol·licitud i fa una reserva d'aquesta quantitat de diners.

3- El TIPS envia una sol·licitud de confirmació al receptor.

4- El destinatari confirma la sol·licitud de transferència.

5- Una vegada que la confirmació de l'ordre ha estat rebuda pel destinatari, el TIPS realitza la transferència de diners.

6 i 7- el transmissor i el receptor reben la confirmació que l'operació s'ha realitzat correctament.

Aquesta manera senzilla i ràpida de fer transferències instantànies es pot fer en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Ja no és necessari que l'ordre de transferència passi pel Banc Central de cada país abans que els diners es transfereixin a l'estranger. És a dir, el sistema TIPS elimina qualsevol tipus d'intermediari per fer una transferència dins de la zona euro.

Entre els avantatges de les transferències instantànies cal destsacar la major velocitat en rebre els diners. Per exemple, un estudiant Erasmus pot rebre diners al moment des del seu país d'origen o les empreses poden rebre pagaments dels seus clients en el moment d'optimitzar els nivells de liquiditat i disminuir la dependència del finançament de tercers. A més, permet el reemborsament de factures o subsidis erronis, pagaments immediats imprevistos, accelerar els costos compartits o actuar com a substitut del control bancari, així com permet a les famílies planificar les despeses i els ingressos.

Prem per veure més contingut per a tu