01 de maig de 2018
01.05.2018

La gironina Grup Rubau s'adjudica la construcció d'un altre hospital a Bolívia

Comptarà amb una inversió de 33 MEUR, s'ubicarà a 4.000 metres d'altitud, tindrà uns 276 llits i una superfície de 27.000 metres quadrats

30.04.2018 | 23:55
Una imatge virtual de com serà el nou centre hospitalari.

La gironina Grup Rubau construirà un hospital de referència a la ciutat de Potosí, a Bolívia. Es tracta del segon centre sanitari que el grup aixecarà al país i que comptarà amb una inversió superior als 33 milions d'euros (MEUR). El Ministeri de Salut de l'Estat Plurinacional ha tornat a confiar en l'empresa, juntament amb Ortiz Construcciones y Proyectos, que es farà càrrec del projecte. El centre s'ubicarà a una altitud de prop de 4.000 metres per sobre del nivell del mar i tindrà una superfície de 27.000 metres quadrats.

En total, comptarà amb més de 276 llits i diferents serveis com ara emergències, UCI, quiròfans, un bloc obstètric, neonatologia, diagnòstic per a la imatges, teràpia física i rehabilitació, consultes d'atenció oberta i un hospital de dia oncològic, entre d'altres. L'equipament estarà format per tres edificis independents.

Rubau aixecarà un hospital a Bolívia. Ho farà a la ciutat de Potosí. El nou centre tindrà una superfície de 27.000 metres quadrats amb 276 lllits. Comptarà amb els serveis propis d'aquest tipus d'instal·lacions com emergències, UCI, quiròfans, bloc obstètric, neonatologia, diagnòstic per imatge, teràpia física i rehabilitació, consultes d'atenció oberta i hospital de dia oncològic, entre d'altres.

L'hospital estarà format per tres edificis independents que s'assentaran en un terreny situat a una altitud de prop de 4.000 metres per sobre del nivell del mar prèviament inclinat a base d'excavacions. El cos del centre sanitari estarà format per quatre mòduls estructurals de fins a cinc pisos d'alçada, que estaran separats per un vial de servei i acolliran les instal·lacions hospitalàries, un alberg i una guarderia.

Millorar el serveis d'assistència

L'objectiu del projecte és millorar els serveis d'assistència sanitària als ciutadans de la zona i donar compliment al «Pla d'Hospitals per Bolívia», que el govern del país està impulsant.

El complex comptarà amb una inversió de més de 33 MEUR i un termini d'execució de 24 mesos.

El de Potosí serà el segon hospital de tercer nivell que s'adjudica al grup gironí al país andí. El passat mes de març se li va encarregar la construcció de l'hospital de la ciutat d'El Alto, a la Paz, on té la seu el govern.

El centre se suma, a més, a la Clínica Materno-Infantil de Tolima, a la ciutat d'Ibagué (Colòmbia). Recentment, també s'ha adjudicat la nova Clínica Girona, cridada a ser un referent europeu en serveis sanitaris, a una UTE (Unió Temporal d'Empreses) liderada per Rubau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit