02 de juny de 2018
02.06.2018

El 30% dels pisos de segona mà a Girona, a mans d'inversors que els volen posar a lloguer

El preu de l'obra nova creix fins a un 25% a la ciutat de Girona durant el darrer any i el dels lloguers ja se situa a nivell del 2007. Hi ha poblacions que arrosseguen efectes de la crisi i en comparació amb el 2017, els preus de l'obra nova han baixat

02.06.2018 | 20:28

El 30% dels pisos de segona mà que es venen a les comarques gironines van a parar a mans de petits inversors que els volen destinar a lloguer. La majoria són famílies o particulars que, d'aquesta manera, volen donar sortida als estalvis que tenen al banc. Opten per comprar aquests habitatges perquè, a diferència de l'obra nova, el seu preu no ha pujat tant durant el darrer any.

Mentre que, de mitjana, arreu de la demarcació la segona mà s'ha encarit entre un 4 i un 5%, l'obra nova ha arribat a enfilar-se fins a un 25% (com és el cas de Girona ciutat). En paral·lel, com que no hi ha pisos de lloguer –però sí demanda- aquí els preus ja se situen a nivells dels anys 2006 i 2007 (és a dir, just abans de l'entrada de la crisi). El Gremi de Promotors i els agents de la propietat immobiliària (API) expliquen que el mercat avança «cap a una certa estabilitat», però també alerten que a les classes mitjanes cada cop els costa més accedir a un habitatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema