L'empresa Cafès Cornellà va ser guardonada amb el Premi de Prevenció de Riscos Laborals que concedeix anualment el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.

El reconeixement vol distingir les bones pràctiques en prevenció de riscos laborals per part d'aquesta empresa dedicada al cafè. Pere Cornellà, gerent i propietari de l'empresa, va recollir el guardó de mans de Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, que va presidir l'acte.

En aquesta edició també es va concedir un nou premi, en aquest cas a un enginyer que hagi destacat per la seva tasca en el camp de la prevenció de riscos laborals. La distinció compta amb la col·laboració de Mupiti, la mútua de previsió social de pèrits i enginyers tècnics industrials.

El premi va ser concedit a Jaume Ferrer, un enginyer tècnic industrial que es va formar en el camp de la prevenció de riscos laborals mitjançant els cursos que va organitzar el col·legi. Va cursar la formació intermèdia de 300 hores i posteriorment la continuació de 300 hores més fins a obtenir el títol de tècnic superior en PRL en l'especialitat de seguretat.

Més endavant va especialitzar-se en higiene industrial i ergonomia i psicosociologia. Inicialment es va incorporar a Endesa Distribució Elèctrica a la zona de Girona com a tècnic de prevenció de riscos, i actualment és membre del servei de prevenció mancomunat d'Endesa i també coordinador a Espanya per a la redacció de diversos documents, procediments i presentacions.

Paral·lelament, Cafès Cornellà també ha rebut aquesta setmana el premi Climent Guitart en la categoria Emprenedors de la Costa Brava-Pirineu Girona pel llançament d'un nou concepte, anomenat decoding coffee, que permet informar el cambrer del procediment idoni per obtenir el millor cafè. L'empresa ha estat capaç d'idear una tecnologia amb la qual desxifrar les claus per obtenir el millor punt de gust i aroma.