15 de desembre de 2018
15.12.2018
Diari de Girona

Mercadona i els sindicats signen un nou conveni col·lectiu més igualitari i social

15.12.2018 | 01:09
Presentació del nou conveni col·lectiu de Mercadona.

Mercadona ha signat amb els representants de la Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) el nou Conveni Col·lectiu d'Empresa i el Pla d'Igualtat. Tots dos entraran en vigor l'1 de gener del 2019 i tindran una durada de 5 anys. El nou marc laboral, més igualitari i social, reforça el compromís de Mercadona amb l'ocupació estable i de qualitat, avança en les seves condicions laborals, alhora que consolida la seva aposta per millorar el poder adquisitiu de la plantilla amb un sou base mínim de 1.300 euros bruts al mes, als quals se sumen els complements propis de la política retributiva de la companyia, que suposen increments d'un 11 % anual fins al tram 5, i un increment progressiu del salari base vinculat a l'IPC, a més d'introduir millores en els plusos de nocturnitat i fred.

El nou Conveni Col·lectiu d'Empresa incorpora mesures importants de caràcter social i reforça els compromisos de Mercadona en matèria de conciliació de la vida familiar i laboral. Entre les noves mesures, inclou l'ampliació del permís de paternitat fins a les 7 setmanes, davant de les 5 setmanes que la llei recull actualment, i el cobrament del 100 % del salari en baixes per incapacitat temporal fins als 18 mesos.

Igualment, introdueix l'ampliació de l'excedència per cura de fills fins que el menor compleixi els 12 anys. A més, els qui tinguin un menor de 12 anys al seu càrrec directe i estiguin gaudint d'una reducció de jornada, quan s'esgoti l'edat màxima legal podran sol·licitar un canvi de contracte a temps parcial fins als 15 anys del menor, i després tornar a temps complet, si així ho desitgen.

Així mateix, el conveni contempla la possibilitat de sol·licitar excedència amb reserva del lloc de treball fins a 3 anys en cas de violència de gènere, així com altres drets específics en aquests casos. A més, el nou marc estableix un màxim de 2 dies a la setmana de 10 hores, incorpora la devolució de la «bossa d'hores» en dies complets quan siguin 12 hores o més, establirà la implantació d'un sistema de fitxatge i fixa no partir jornades inferiors a 5 hores en temps totals.Per als treballadors de l'àrea logística, també recull un mínim de 7 caps de setmana lliures a l'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook