La indústria de l'automòbil (fabricants d'automòbils, motocicletes i components) va tancar el primer mes de l'exercici actual amb un superàvit comercial (diferència entre exportacions i importacions) de 59,4 milions d'euros, la qual cosa suposa una forta reculada del 77,6% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Fonts del sector van explicar que aquesta forta caiguda del superàvit comercial de la indústria automobilística es justifica per la menor demanda d'alguns dels principals mercats d'exportació, com Alemanya o Turquia, així com per les majors importacions de models que no es fabriquen a Espanya, principalment turismes SUV's.

Les exportacions del conjunt del sector de l'automòbil van experimentar una caiguda del 4,6% al gener, fins a 3.495 milions d'euros, mentre que les importacions van pujar un 1,1%, fins a 3.435 milions d'euros.

La indústria de fabricació d'automòbils i motocicletes va tancar gener amb un superàvit de 610,4 milions d'euros, la qual cosa representa una baixada del 23,3%.