CCOO tanca un acord amb l'empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

Els treballadors tindran tres dies de lliure disposició entre aquest any i el que ve

Els treballadors de l'empresa Llansà en un dels talls.

Els treballadors de l'empresa Llansà en un dels talls. / CCOO

ACN

ACN

El sindicat CCOO i l'empresa Llansà han tancat un acord que posa fi a la vaga que havien iniciat els treballadors el 29 d'abril. El sindicat i la direcció van acabar les negociacions el dijous a la nit i aquest divendres la plantilla ha ratificat per unanimitat els acords aconseguits. Per Comissions Obreres, el pacte garanteix els drets de la plantilla amb l'aplicació del conveni. Segons ha detallat el sindicat en un comunicat, la plantilla comptarà amb tres dies de lliure disposició durant aquest any i el que ve amb l'únic condicionant que no s'aturi l'activitat productiva. A més, s'avançarà l'hora de sortida del final de jornada en aplicació a la reducció establerta en el conveni.

La plantilla de l'empresa Llansà, al municipi de Llançà (Alt Empordà), finalitza aquest divendres la vaga que va començar el dilluns 29 d'abril. Així ho ha anunciat aquest divendres el sindicat de Comissions Obreres després que el comitè d'empresa i la direcció, amb la mediació d'Inspecció de Treball de Girona, hagin tancat un acord.

Les negociacions es van acabar aquest dijous a la nit quan les dues parts van arribar a un acord, que aquest divendres la plantilla ha ratificat per unanimitat. Els acords signats entre les dues parts estableixen que els treballadors tindran tres dies de lliure disposició entre aquest any i el vinent. L'única condició per gastar-los és que s'autoritzaran per ordre de sol·licitud sempre i quan no suposi una aturada en l'activitat productiva.

Pel que fa al sobrant del temps addicional d'aquests dos anys per la reducció de jornada que estableix el conveni col·lectiu, la direcció i els representants sindicals han acordat avançar l'hora de sortida de la jornada per tal d'aplicar la reducció de les hores. S'aplicarà la reducció diària dels minuts que corresponguin.