Les rendes de lloguer han tancat el mes de març amb un increment del 3,57%, segons es desprèn de l'Índex Actualitzador de Contractes de Lloguer (ARCA) de Lloguer Segur, que va alertar que l'aprovació del reial decret de mesures en matèria del lloguer ha tornat a desestabilitzar el mercat, després que al febrer es mostressin clars indicis de moderació dels preus. D'aquesta forma, un contracte de lloguer signat el març de 2018 amb una renda de 600 euros s'actualitzaria amb l'índex ARCA d'aquest mes en 621,42 euros.

De fet, el director comercial de Lloguer Segur, David Caraballo, ha assegurat que l'aprovació d'aquest nou Reial decret en matèria d'habitatge «ha contret l'oferta i ha tornat a elevar els preus».

«El mercat per si només porta una tendència a la moderació, però els continus canvis legislatius que s'estan produint des de desembre estan desestabilitzant un mercat que té la capacitat d'autoregular-se», va explicar David Caraballo.

En aquesta línia, va recordar que el mercat del lloguer és «molt sensible» a petits canvis. «L'oferta en algunes zones és insuficient per a la demanda existent i intervenir el mercat no fa més que empitjorar la situació», segons Caraballo.