25 de maig de 2019
25.05.2019
Diari de Girona

El llegat digital es cola en els testaments

Els notaris recomanen incloure el patrimoni que es té a internet per estalviar problemes als hereus i evitar que es perdi. El cost és el mateix

25.05.2019 | 00:10
El llegat digital es cola en els testaments

Alguns notaris comencen a assessorar sobre què fer amb els béns digitals a l'hora de testar, si bé encara no és una pràctica molt demandada pels usuaris. Incloure el patrimoni del qual es disposa en format digital pot estalviar molts problemes als hereus, exactament igual que suceeix amb el patrimoni físic. El notari José Carmelo Llopis, delegat de Noves Tecnologies del Consell General del Notariat al Consell dels Notariats de la UE, explica que «no existix un testament digital com a tal, sinó que els béns digitals poden incloure's en el testament ordinari».

Una figura que entrarà en escena properament serà la del marmessor digital. Serà la persona que el testador designi al testament per gestionar la seva herència digital. És la persona encarregada de fer complir l'última voluntat del difunt. L'ideal és que sigui una persona amb coneixements tant jurídics com informàtics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook