Nova adquisició de Soler & Palau Ventilation Group (S&P) en el mercat internacional. L'empresa, una empresa italiana del mateix sector especialitzada en difusors d'aire, segons el diari econòmic Expansión.

Amb seu a la ciutat de Ressana, a la província de Treviso (Vènet), Brofer factura 20 milions d'euros a l'any i empra a un centenar de persones. Fundada en 1981 i amb un important presència comercial internacional, la firma italiana fabrica difusors, és a dir les graelles d'acer inoxidable per les quals sali l'aire condicionat, a més d'un altre tipus de productes, com a filtres i atenuadors de so. Brofer també ha crescut amb adquisicions, en 2014 es va fer amb l'empresa FP Tech, especialitzada en sistemes per a la protecció d'incendis. Fa una any, la companyia va estrenar noves oficines i factoria en Ressana.

No és la primera vegada que Soler&Palau surt de compra a Itàlia, el 2016, es va fer amb el grup Ferrari Ventilatori, que facturava al voltant de 30 milions d'euros i li va permetre reforçar-se a Europa. Amb aquest tipus d'operacions, la multinacional familiar industrial presidida per José Palau Mallol busca reforçar la seva quota de mercat als països on ja està present, introduir-se en nous segments de negoci i accedir a noves tecnologies. En els últims anys també ha adquirit les signatures alemanyes Bisinger i Pluggit.

Gràcies a aquesta estratègia de combinar el creixement orgànic amb les adquisicions selectives, Soler & Palau ha aconseguit una xifra de negoci de 710 milions d'euros, la qual cosa suposen un creixement del 6,4% respecte a 2017. També ha augmentat un 5% el volum de treballadors amb un total de 5.478 empleats.

L'objectiu del grup de la família Palau és facturar 750 milions aquest any i aconseguir uns ingressos de 800 milions en 2020, per la qual cosa hi haurà més que duplicat la seva grandària en només deu anys.

Soler&Palau té una xarxa de més de 20 fàbriques situades en una dotzena de països com França, Anglaterra, Noruega, Itàlia Mèxic, el Brasil. la Xina, -5 plantes- Estats Units, Tailàndia, Malàisia, l'Índia, Vietnam, Singapur i Espanya. Les fàbriques es troben a Ripoll, Sils, Torelló, i Pinto. A Parets del Vallés es troba el seu centre logístic i les oficines centrals.