El grup Bimbo tancarà la històrica planta de Granollers l'any 2020 i concentrarà tota la seva producció a Catalunya a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda, segons va avançar ahir el diari Expansión. El 80% de la plantilla de Granollers es traslladarà de centre, separats per només 17 quilòmetres de distància, i la resta de treballadors seran baixes voluntàries cobertes principalment amb jubilacions i prejubilacions.

L'empresa de brioxeria té per objectiu que la fàbrica de Granollers deixi de produir durant el primer trimestre del 2020 i, a partir de Setmana Santa, passi a funcionar únicament com a centre logístic per a la distribució dels productes de la companyia. Bimbo no descarta que a mig termini aquestes instal·lacions -que van acollir l'empresa des del seu naixement l'any 1965 i actives durant 55 anys- es puguin posar a la venda.

La companyia va traslladar dijous aquesta decisió al comitè d'empresa i els sindicats consideren que el trasllat «no serà traumàtic».

Bimbo va adquirir la fàbrica de Santa Perpètua després de l'absorció de Panrico i de les seves marques Donuts, Bollycao i La Bella Easo el juliol del 2016. En paral·lel, la multinacional de brioxeria -de capital mexicà- va anunciar el passat 25 de setembre un ERO per a 290 treballadors «per reorganitzar la xarxa comercial a Espanya i adaptar-la a la demanda actual del mercat». A les oficines de Barcelona, l'ERO podria afectar unes 20 persones.

El canvi de planta suposa un canvi històric amb el cessament de la producció del pa de motlle a Granollers, on va començar a Espanya en els anys 60. De tota manera, la fàbrica havia perdut pes en els últims anys en favor d'altres com la d'Azuqueca d'Henares (Guadalajara), una de les majors panificadores d'Europa.