La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha registrat 30.539 sol·licituds d'ajuts de 200 euros des que va publicar el formulari per demanar-les, aquest dimecres a les 23.00, i fins a les 20.00 d'aquest dijous, informa en un comunicat.

Ha registrat una sol·licitud cada 1,6 segons en el moment de màxim accés --entre les 14.00 i les 15.00, quan ha rebut 5.309 peticiones--, després que dilluns el Govern anunciés que destinaria 20 milions d'euros a una ajuda extraordinària per a despeses de primera necessitat davant la vulnerabilitat de famílies pel coronavirus.

Un equip de 50 persones treballarà el cap de setmana per a tramitar les resolucions i resoldre dubtes, i, a partir de dimecres, la Generalitat tindrà set dies per a ingressar l'ajuda de 200 euros als beneficiaris.

El Govern ha previst un sistema de tramitació telemàtica i urgent de la prestació, el que "facilitarà que els recursos arribin d'una forma ràpida als sol·licitants".

Serà un únic pagament de 200 euros, que s'hauran de destinar a productes de primera necessitat, i va dirigit a treballadors que hagin patit una disminució de com a mínim un 30% dels seus ingressos, persones amb contractes temporals que hagin acabat per la pandèmia, i treballadors per compte propi amb la seva activitat suspesa; tots, amb càrregues familiars.

Consulta tots els requisits