La Sindicatura de Comptes ha advertit de deficiències reiterades» en les dades sobre l'immobilitzat material (béns i immobles) del Servei Català de Salut o Catsalut, segons un informe sobre el compte general de la Generalitat de Catalunya durant el 2018 que es va remetre al Parlament (Informe 31/2020).

Es tracta de l'informe anual sobre els comptes de la Generalitat que ha de fer la Sindicatura per certificar que la informació econòmica i financera que presenta la Intervenció «s'adecua als principis comptables i a la normativa d'aplicació».

L'informe concreta que «la composició, ubicació i valoració dels epígrafs principals de l'immobilitzat material no es recullen en un inventari complet» i actualitzat a tancament de l'exercici, que permeti la conciliació amb els registres comptables.

Tal com també assenyala la Sindicatura respecte al CatSalut, al final de l'exercici no es calculen les possibles correccions de valor per deteriorament segons el patrimoni net de l'entitat, per la qual cosa es dedueix que «CatSalut hauria de dotar una provisió per deteriorament de 257,12 milions d'euros» en els comptes. Les liquidacions del pressupost de l'AGGC, del CatSalut i de les entitats autònomes de caràcter administratiu que s'inclouen en el compte «no inclouen una part de la despesa que es va fer durant l'exercici 2018 per falta de crèdit pressupostari suficient», indica també. Amb això, l'informe conclou que falta per comptabilitzar una despesa del CatSalut en l'exercici del 2018 de 1.366,58 milions d'euros.

La Sindicatura també reflecteix aspectes com que, en l'exercici 2018, la Generalitat de Catalunya «va complir els objectius d'estabilitat pressupostària, de deute públic i de regla de despesa». També indica que es tracta del primer que es presenta d'acord amb el nou pla de comptabilitat pública -que va entrar en vigor l'1 de gener del 2019- i que el Govern tenia una «delicada situació financera» a 31 de desembre del 2018 pel que fa a les necessitats de finançament.