14 de març de 2021
14.03.2021
Diari de Girona

Infermeres de Catalunya demanda el SEM davant el TSJC per «vulneració del dret de vaga»

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha decretat uns serveis mínims del 100% per a l'aturada de demà

14.03.2021 | 00:00
Infermeres de Catalunya demanda el SEM davant el TSJC per «vulneració del dret de vaga»

El sindicat Infermeres de Catalunya va anunciar ahir que ha interposat una demanda contra el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per «vulneració del dret de vaga» després de decretar serveis mínims del 100% per a l'aturada de demà.

«Sempre hem defensat la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga, fins i tot en un sistema d'urgències i emergències, perquè de facto elimina un dret fonamental: el dret a vaga», va assegurar el sindicat en un comunicat.

Segons Infermeres de Catalunya, el SEM va informar dijous per correu electrònic els seus treballadors que decretava uns serveis mínims del 100% per a la vaga que ha convocat la taula sindical de la sanitat de Catalunya per a demà. A més, el sindicat destaca que el SEM no va decretar els serveis mínims per a les vagues del 8 i el 10 de març, tot i que es van «convocar legalment».

«Amb aquesta actitud, creiem que el SEM vulnera greument i de manera continuada el dret fonamental a vaga» per no decretar serveis mínims, decretar-los del 100% i fer-ho sense negociar prèviament amb el comitè de vaga, indica el comunicat.

«Actitud abusiva»

Davant aquesta situació, Infermeres de Catalunya ha presentat una demanda davant la sala social del TSJC, i ha demanat mesures cautelars perquè el SEM rectifiqui i decreti uns mínims inferiors al 100% i per «frenar aquesta actitud antisindical i abusiva del SEM i d'altres institucions públiques i privades».

El sindicat va afirmar que existeixen diverses sentències fermes del Tribunal Suprem (TS) que ratifiquen sentències del TSJC en què «ja dictaminen la il·legalitat de decretar serveis mínims del 100%». Va afegir que la conducta del SEM és «especialment greu i pluriofensiva».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook