La cadena de botigues de roba Furest de Barcelona obrirà un establiment a la ciutat de Girona. Ho farà concretament al número 3 de la rambla de la Llibertat, un local fins ara ocupat per una altra marca de roba, Massimo Dutti.

Furest estarà de lloguer en un local de 150 metres quadrats aproximadament gràcies a la mediació de la consultora immobiliària gironina Urbinium. La firma és una de les empreses de moda històriques de Catalunya, fundada el 1898 per Estanislao Furest Roca, germà del metge Modest Furest Roca (descubridor de Vichy Catalan). Actualment compta amb tres establiments a la capital catalana: dos a l'avinguda Diagonal i una al carrer Pau Casals del Barri de Sarrià-Sant Gervasi.

Empresa centenària

Durant prop d'un segle Furest va ocupar el local del número 12 del passeig de Gràcia, però al 2019 va baixar la persiana a causa de les pressions d'operadors internacionals i dels lloguers elevats. De fet, el local va ser ocupat per Zara amb l'objectiu d'engrandir la Flagship store de la multinacional gallega a Barcelona.

El principal canal de negoci de Furest és la confecció i venda de roba masculina i també els models d'alta costura per a dones. Al seu lloc web asseguren que per a ambdues línies de fabricació pròpia s'importen «teixits de la millor qualitat d'arreu d'Europa». En aquesta línia, també ofereixen articles de regal i viatge de primeres marques internacionals.

L'anterior ocupant del cèntric local de la Rambla, Massimo Dutti, va decidir tancar l'any passat per concentrar les seves vendes a la botiga de l'Eixample (carrer Joan Maragall).

El tancament de la botiga de Massimo Dutti (sumat al de l'establiment de la mateixa marca a l'Espai Gironès de Salt) respon al pla de clausura de 79 locals d'arreu de l'Estat que va impulsar Inditex l'any passat.