El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista marcarà avui un nou rècord en arribar als 154,16 euros per megawatt hora (MWh), el major preu de la història i un 6,9% superior al registrat ahir (144,18 euros). D’aquesta manera, supera el màxim assolit divendres, quan el preu de l’electricitat al mercat majorista va marcar els 152,32 euros per megawatt hora (MWh), segons dades de l’operador del mercat elèctric designat (OMIE).

Després de la lleu treva del cap de setmana, el preu de l’electricitat encara una altra setmana a l’alça. Atenent a les franges horàries, la més barata d’avui tindrà lloc entre les cinc i les sis de la matinada, quan baixarà a 125 euros. Per contra, la més cara es donarà entre les vuit i les nou de la nit, quan el preu es dispararà a 170 euros/MWh.

Dilluns passat, 6 de setembre, el preu mitjà de l’electricitat en el mercat majorista va ser de 132,65 euros/MWh, uns 21,5 euros menys que el preu marcat avui. En comparació amb el 13 de setembre de l’any passat, quan el preu mitjà diari es va situar en 40,39 euros/MWh, el preu d’avui és gairebé quatre vegades més car.

Les dues primeres setmanes de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els preus més alts mai vistos al mercat majorista.

A l’agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord rere l’altre, provocant que el preu mitjà del mes assolís els 106 euros/MWh, el més car de la història, seguit del juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros.

La setmana passada, el preu de la llum va encadenar tres dies consecutius de pujades entre dimecres i divendres, mentre que durant el cap de setmana hi va haver lleus caigudes, quelcom habitual pel descens de demanda dels usuaris.