Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Joan de les Abadesses recull signatures per forçar la continuïtat del BBVA

L’Ajuntament i la Unió de Botiguers consideren que tancar l’oficina suposaria un greuge per al teixit econòmic

L’anunci del tancament de l’oficina del BBVA que hi ha al passeig Comte Guifré de Sant Joan de les Abadesses ha encès l’alarma de l’Ajuntament i la Unió de Botiguers de la vila, pel que consideren que seria un greuge pel seu teixit econòmic. Diferents comerços i el mateix edifici consistorial disposaran dels fulls per secundar aquesta iniciativa que esperen que serveixi per reconsiderar una decisió que perjudicaria sobretot als clients d’edat avançada i que tenen més dificultats per operar a través de la banca electrònica

L’alcalde santjoaní Ramon Roqué afirma que des que la setmana passada van conèixer la intenció de l’entitat bancària «hem intentat parlar amb representants de l’empresa» i tot i que creu que la decisió està presa des d’altes esferes, ha percebut que els representants a Catalunya «també estan sorpresos amb aquesta mesura i es mostren col·laboratius amb l’Ajuntament i els clients per fer-ho arribar als seus superiors».

Una opció passa perquè es mantingui oberta com a oficina de serveis, tal com ja va passar amb el Santander del municipi després que el juny de 2019 també va deixar de funcionar com a banc convencional, i com l’alcalde assenyala que ha passat amb el mateix BBVA en poblacions veïnes com Campdevànol o Camprodon. Actualment les dues úniques entitats que mantenen l’activitat normal a Sant Joan són CaixaBank i el BBVA. Aquesta opció «no és la ideal, però permet als usuaris l’accés a l’establiment» afirma un Roqué que ho valora com a una solució acceptable en contraposició a la seva desaparició definitiva.

BBVA va confirmar ahir a Diari de Girona la decisió de tancar l’oficina assegurant que el banc acompanyarà en tot moment els clients per facilitar-los el canvi a l’oficina que ells triïn per seguir operant.

Prem per veure més contingut per a tu