El comitè d’empresa de Nestlé no entén per què la multinacional ha decidit deslocalitzar la línia de descafeïnat que té a Girona per endur-se-la al Vietnam. Lluís Parra, president del Comitè d’empresa, assegura que «la fàbrica funciona bé» i «s’està venent més cafè que mai», de fet, explica que «produïm entre 24.000 i 26.000 tones de descafeïnat anuals». Per aquests motius, des d’UGT demanen a Nestlé que reconsideri la seva postura.

Des del sindicat recorden que «malgrat que es recol·loqui els 42 treballadors que té l’àrea de fabricació de cafè descafeïnat a Girona, en el lloc on vagin els treballadors d’aquesta línia deixarà d’haver-hi els treballadors que actualment estan treballant», com els treballadors eventuals.

A més, Alicia Buil, secretària del sector agroalimentari de la UGT FICA de Catalunya, remarca que malgrat que els treballadors siguin recol·locats serà a «llocs de menys valor afegit». Buil demana que es valori «la feina feta per la plantilla», que té una mitjana d’antiguitat de 20 anys dins l’empresa.

El comitè d’empresa es reunirà amb la multinacional aquest divendres, a partir de llavors té 15 dies per negociar amb Nestlé. Des de la patronal consideren -segons ha manifestat Maxi Rica, secretari General de la UGT a les comarques gironines- que si finalment es produeix la deslocalització és una «gerra d’aigua freda» per la industrialització de Girona.