El president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), Andrés Sendagorta, va reclamar ahir «allunyar-se de les temptacions populistes» i apostar pel «rigor» en un discurs en què va insistir en la necessitat d’un reconeixement més gran a aquestes companyies, la opinió de les quals -segons va remarcar- s’hauria de tenir en compte.

En el missatge de tancament del 25è congrés de l’empresa familiar, que es va celebrar a Càceres, Sendagorta, de manera més explícita que dilluns a l’inici d’aquesta cita anual, va esmentar l’absència del president del Govern, Pedro Sánchez, que no assisteix a a la reunió des del congrés del 2018 a València; i va confirmar de nou que se l’havia convidat i que l’any que ve se’l tornarà a convidar.

Sendagorta, president de Sener, va insistir que les aproximadament un centenar de companyies que integren l’IEF aposten pel país. «Nosaltres som d’aquí i no ens n’anirem -va proclamar-. No ens han pogut fer fora les pandèmies. Ni podrà amb nosaltres la inflació, ni la crisi energètica i espero que tampoc la maror fiscal que vivim aquests dies», va sentenciar. El president de l’IEF va demanar que «s’imposi la reflexió i l’anàlisi rigorós en definir mesures que incideixen en la nostra activitat».

Segons el seu parer, cal que en prendre decisions i en legislar «no es creïn barreres competitives que ens situïn en posicions desfavorables respecte de les que existeixen en altres països del nostre entorn». En la línia d’exigir evitar el populisme polític, Sendagorta va insistir a evitar la polarització i apostar per la moderació. Segons ell, «és vital recuperar i reforçar el sentit d’institucionalitat».

El president de l’IEF també va reclamar davant dels 500 empresaris assistents «associar» el terme empresari a «un procés de creació i progrés (...)». Paral·lelament, va afirmar que la imatge de l’empresari està lluny de «llegendes negres plenes de cigars i barrets de copa que alguns intenten difondre». Segons el seu parer, les empreses familiars són «l’expressió de la societat lliure i democràtica en què vivim i en què volem continuar vivint».