Gairebé un 6% de les cases de luxe en venda a Espanya estan a Girona

Més de 2.000 habitatges amb un valor superior al milió d’euros estan en el mercat a la província

Una casa de luxe a les comarques gironines, en una imatge d'arxiu

Una casa de luxe a les comarques gironines, en una imatge d'arxiu / DdG

DdG/Tony Di Marino

Cadascuna de les 50 províncies espanyoles té, com a mínim, un habitatge de més d’un milió d’euros anunciat al portal immobiliari Idealista, però la distribució no és homogènia ja que hi ha províncies que acumulen gran part del mercat immobiliari espanyol. Girona és la setena demarcació de l’Estat amb més habitatges de luxe a la venda al portal immobiliari, concretament compta amb 2.398 cases de més d’un milió a la venda, xifra que representa un 5,9% sobre els 40.375 habitatges de luxe al mercat espanyol, a dia 1 d’agost de 2023.

Les províncies de Màlaga, les Balears, Madrid i Barcelona concentren el 70% de tots els habitatges disponibles per sobre del milió d’euros. Balears és la província on es concentren més habitatges d’aquest tipus, ja que suposen el 23,8% del total. El segueix, molt de prop, Màlaga amb el 22,5% del total, i a continuació hi ha la Comunitat de Madrid (acumulant el 12,1% del total) i la capital catalana, Barcelona, que aglutina l’11,2% de l’oferta. 

Al darrere de Girona

Alacant és la cinquena província on s’acumula més producte immobiliari per sobre del milió d’euros, amb el 10,7%. Per darrere de les comarques gironines, el rànquing de les principals províncies amb més habitatges de luxe es completa amb Cadis (2,2%), Santa Cruz de Tenerife (2,1%), València (1,8%), Las Palmas (0,9%), Granada i Biscaia (0,7% en tots dos casos).

Per contra, les províncies on menys habitatges de luxe s’anuncien són Palència, Sòria i Zamora amb només una a cadascuna. Els segueixen Terol (2), Lleó (4), Guadalajara (5), Conca (5), Salamanca (6), Ourense (8), Badajoz (8), Valladolid i Burgos (9 en ambdós casos), el pes dels quals sobre el total nacional d’aquest mercat és insignificant en comparació amb altres províncies com Màlaga, les Balears, Madrid i Barcelona. 

Habitatges d’ultraluxe

Hi ha, dins del món de luxe mateix, un terreny encara més exclusiu com és el dels habitatges d’ultraluxe, que són aquells amb un preu superior als 3 milions d’euros. Les 8.328 propietats amb aquest preu d’entrada que hi havia anunciades a principis d’agost es concentren principalment a Màlaga (3.023 anuncis; el 36,3% del total) i les Balears (2.874 anuncis; 34,5%). Els segueixen Madrid (761; 9,1%), Barcelona (461; 5,5%), Alacant (429; 5,2%) i Girona (252; 3%). En un total de 13 províncies no hi ha habitatges al mercat per sobre dels 3 milions d’euros.

El paradís del luxe immobiliari a Girona

Les comarques gironines són un dels paradisos del luxe immobiliari, especialment alguns punts de la Costa Brava i l’Empordà. En aquestes zones, trobem immobles que superen els 10 milions d’euros.

La casa més cara de la demarcació la trobem a Cadaqués. Amb un preu de 15 milions, l’edifici conegut com La Serinyana o «Casa Blaua» encapçala aquesta llista. L’immoble és una obra d’art excepcionalment atractiva i pintoresca situada a primera línia de mar. Té 198 metres quadrats de terreny i 625 metres quadrats a l’interior, amb tres plantes i un àtic.

En segon lloc, ens hem de moure a Castell-Platja d’Aro per trobar un xalet de luxe valorat en 12,5 milions. Aquest és un exclusiu xalet amb vista al mar situat a Platja d’Aro. Té una parcel·la de 8.000 metres quadrats amb accés directe a la platja. A dins del xalet hi trobem 6 dormitoris, 9 banys, finestres panoràmiques i terrasses a cada pis. Al soterrani hi trobem diversos luxes com: un spa, una sauna i un celler.

En últim lloc, una masia a Llagostera que es ven per 12 milions tanca el podi. Aquesta masia té 2.950 metres quadrats amb un total de 15 dormitoris, 9 banys i 2 lavabos. Consta de 3 plantes, diversos porxos i patis interiors, a més d’una torre amb habitatge.

Subscriu-te per seguir llegint