La sidra empordanesa Mooma rep quatre premis en un concurs internacional al País Basc

La marca és distingida amb una medalla d’or, dues de plata i una de bronze 

Pau Frigola, director de Mooma, amb les quatre varietats de sidra premiades al País Basc

Pau Frigola, director de Mooma, amb les quatre varietats de sidra premiades al País Basc / Mooma

Redacció

L’empordanesa Mooma, companyia productora de sidra, ha estat distingida amb quatre premis en la cinquena edició del Sagardo Forum, un certamen internacional ha tingut lloc a Sant Sebastià (País Basc).

La marca ha estat reconeguda en tres de les nou categories del concurs, que ha comptat amb la participació de més de 250 sidres provinents de diversos països d’arreu del món. La distinció més alta ha estat adjudicada a la sidra Ancestral Reserva, amb la medalla d’or en la categoria Espumoses Premium gràcies als 90.7 punts que se li han atorgat. Les sidres Mooma i Ancestral Criança han guanyat la plata en les categories Modernes i Espumoses Premium, amb 81.9 i 86,5 punts, respectivament. I la Sidra Envellida ha obtingut 73.9 punts i el bronze a la categoria Acidesa dominant.

El Sagardo Forum, organitzat per Sagardoaren Lurraldea, és una trobada dedicada a la poma i als seus derivats, i a la cultura i el turisme de la sidra. Entre el seu programa, ha comptat amb un concurs de sidra internacional a les instal·lacions del Palau de Congressos Kursaal. En aquest certamen, tastadors de tot el món han provat més de dos centenars de sidres diferents. El jurat ha estat format per enòlegs, xefs i sommeliers, que han acabat premiant l'empordanesa Mooma en un terç de les categories del concurs.

Pau Frigola, director de Mooma, explica que "aquests premis són una empenta que ens anima, primer, a continuar amb la mateixa línia de treball sense voler canviar massa coses ni posar-nos cap mena de pressió innecessària. Però també ens demostra que estem fent bé les coses, confirmant que a Catalunya som dels pocs productors de sidra, que cada cop se'ns coneix més a fora i que estem molt ben reconeguts".

Reconeixements a Astúries i a Letònia

Aquesta tardor, Mooma també ha estat premiada al Saló Internacional de les Sidres de Gala (SISGA) i al Nordic International Cider Awards (NICA). A Astúries, va ser guardonada en 3 de les 14 categories i en una d'elles, la que designa la millor sidra de pera, va obtenir la distinció Premium, la més destacada de totes. La Sidra Ancestral – Reserva familiar va rebre la distinció de Plata en la categoria Millor sidra de Copa Brut, mentre que el Bronze en la categoria Millor Sidra de Copa Seca va ser per a la Sidra de Poma, tots dos productes elaborats per la companyia catalana.

Als NICA, que tenen lloc anualment en un país del nord d’Europa i aquest 2023 el va acollir Riga (Letònia), la Sidra Envellida de Mooma va obtenir una puntuació de 80 sobre 100, rebent la distinció de Plata en la categoria de fusta o envellida en barril.

Amb seu a Fontanilles, Mooma està encapçalada per la tercera generació de la família que es dedica alcultiu de pomes a l'Empordà. El 2016, després de quatre anys de recerca, l’empresa va començar a comercialitzar Mooma (Montgrí+Poma), la primera sidra catalana.