MicroBank contribueix a la creació de 276 llocs de treball directes el 2023 a Girona

El 45% dels negocis que han rebut un microcrèdit del banc social de CaixaBank preveu contractar nous treballadors durant aquest any

Nuria Spinola va crear l’acadèmia d’art Con S Líquida amb el finançament de MicroBank.

Nuria Spinola va crear l’acadèmia d’art Con S Líquida amb el finançament de MicroBank. / CaixaBank

Redacció

MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha contribuït a la creació de 276 llocs de treball directes a Girona en 2023 a través dels emprenedors que han rebut un microcrèdit o un préstec de l’entitat, segons es desprèn d’un estudi sobre l’impacte social elaborat per KPMG Assessors i Stone Soup Consulting. En el conjunt d’Espanya, la contribució a l’ocupació es va concretar en 28.521 llocs de treball, xifra suposa un creixement del 63,4% respecte a 2022 i obeeix al creixement de l’activitat de l’entitat, que va atorgar finançament amb impacte social per valor de 1.383 milions d’euros en 2023, un 36,2% més.

Segons explica l’informe, la contribució principal al mercat laboral es produeix a través de l’autoocupació però, a banda, un 29% dels negocis han creat nous llocs de treball per a altres persones des de la concessió del préstec. Així mateix, el 45% dels negocis té previst contractar nous treballadors durant aquest any. D’altra banda, a més de la creació directa d’ocupació, els negocis recolzats per MicroBank generen un efecte multiplicador en l’economia gràcies a les activitats auxiliars necessàries per al seu desenvolupament.

Així mateix, el 79% dels emprenedors se senten més optimistes sobre el futur de la seva empresa i família. En total, l'any passat es van iniciar 8.621 negocis amb el suport financer del banc social de CaixaBank, enfront dels 5.876 de 2022.

L'informe posa també de relleu que els joves menors de 35 anys, així com les dones i persones en situació prèvia de desocupació són col·lectius afavorits per la creació d'ocupació a través dels microcrèdits i préstecs de MicroBank.

«Les dades de contribució a la creació d'ocupació de 2023 són més positius que mai i són el millor reflex de l'impacte social que genera l'activitat de MicroBank», explica Cristina González Viu, directora general de l'entitat.