Les 30.000 places d'ocupació pública de la Generalitat de Catalunya que ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, es convocaran aquesta tardor. Puigneró va detallar en comissió parlamentària que aquesta convocatòria es desglossarà en 4.323 funcionaris d'administració i tècnics; 685 laborals; 15.658 docents i 9.307 estatutaris de l'Institut Català de la Salut (ICS), on ja s'han convocat 1.304 places d'Auxiliar Administratiu i 474 places de Zelador.

El nombre de places anunciat apunta al fet que estem davant un dels millors moments per opositar, la qual cosa es reforça amb l'Oferta d'Ocupació Pública 2018 que garanteix més de 20.000 places en àmbit estatal i més de 1.400 places en l'Administració de Justícia a Catalunya.

Què cal saber per preparar les oposicions?

L'empresa de formació i preparació ADAMS Formació ofereix 7 claus que s'han de tenir en compte si un vol aconseguir una d'aquestes places d'ocupació pública:

Estem davant la major convocatòria de l'última dècada, amb 15.498 places d'oferta ordinària, 323 per al reforç de mitjans per a asilats i refugiats, 5.534 d'estabilització, i la resta de l'oferta extraordinària de 2017.

Ets a temps de preparar-les perquè el primer exercici se celebrarà, com a mínim, en els 4 mesos següents a la publicació de les convocatòries, que s'esperen en breu.

És la primera vegada des de l'inici de la crisi que es generarà ocupació neta: 1.909 places noves, un 58% més que el 2017.

Aquesta oferta tindrà un especial volum de places en l'Administració de Justícia a Catalunya, amb una propera convocatòria de més de 1.400 places.

En aquesta oferta d'ocupació pública podran accedir opositors que tinguin tot tipus de titulació: ESO, Batxiller, Grau Universitari, etc.

S'incrementen les taxes de reposició d'empleats públics, que és el ràtio que determina el nombre d'efectius que es poden incorporar a l'Administració segons les baixes. En alguns casos es supera el 100 per cent.

Hi ha moltes places disponibles, tant d'accés lliure com de promoció interna.