El nombre de cooperatives d'estudiants associades a la Federació de Cooperatives d'Alumnes de Catalunya, Alumnes.coop, s'ha doblat a les comarques de Girona respecte al curs passat, passant de dos a quatre. Ara, a Catalunya, l'organització representa 105 cooperatives -80 de secundària i 25 de primària-, vuit menys que el curs 2017-2018. La majoria es troben a Barcelona (86), seguides de Tarragona (12), Girona (4) i Lleida (3).

Des de la federació, que va celebrar l'assemblea anual divendres, van destacar que malgrat el retrocés de cooperatives aquest curs s'ha incrementat la seva presència al territori i especialment a Girona, on tenen dues cooperatives d'alumnes federades a l'institut Baix Empordà, de Palafrugell, una altra a l'institut Vilafant i una darrera a l'escola Petit Plançó, d'Olot.

Una de les conclusions de l'assemblea, a més de proposar-se créixer, va ser que els nois i les noies que integren les cooperatives prenguin més protagonisme a dintre de la federació. Les cooperatives d'alumnes són una experiència educativa innovadora en la qual els alumnes, amb la col·laboració del professorat, creen una empresa cooperativa amb els valors i el funcionament democràtics que li són propis.