La Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l'Ajuntament de Girona van organitzar dimecres una jornada de transferència de coneixement sobre bones pràctiques en mobilitat sostenible escolar d'Utrecht, als Països Baixos, i de Reggio Emilia, a Itàlia. Aquestes experiències podrien ser implementades a viles i ciutats de Catalunya.

Generalitat i Ajuntament de Girona treballen conjuntament en el projecte europeu School mobility Challenge in regional policies (School Chance). Tancaments de carrers pròxims a les escoles o exàmens de bicicleta en situacions de trànsit real, són algunes de les experiències que es van exposar.

Representants de l'Ajuntament italià de Reggio Emilia i una coordinadora de mobilitat d'una escola de secundària van explicar els projectes de Manifesto, la xarxa de coordinadors de mobilitat a les escoles i el tancament temporal de carrers propers a les escoles que involucren les famílies dels alumnes i un pare o una mare voluntària que s'encarrega del tancament del vial.

En una segona part de la jornada, representants de l'Ajuntament d'Utrecht, als Països Baixos, i un membre de la fundació de mobilitat activa, De Fietsmeesters, van explicar la seva experiència amb les zones escolars i el segell de seguretat al carrer, així com amb l'entrenament i posterior examen de bicicleta en situació de trànsit real, que han posat en pràctica amb alumnes.

La jornada s'adreçava al conjunt d'actors implicats en la promoció d'una mobilitat més activa i sostenible en l'àmbit escolar. En particular, a representants de les àrees d'educació, mobilitat i medi ambient de l'administració de la Generalitat i de les administracions locals, així com al tercer sector i representants de la comunitat educativa de Catalunya: equips directius, professorat, alumnat i famílies dels diferents centre docents.