La Fundació catalana per a l'ensenyament de l'idioma anglès i l'educació en anglès, mitjançant el Fons especial Joan Riera Gubau, va entregar el dissabte 11 de gener diplomes als últims 74 noies i nois que han fet estades al Regne Unit, Irlanda i els Estats Units amb una de les seves beques d'estudis.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va presidir l'acte, que es va celebrar a l'auditori municipal de Santa Coloma de Farners i que també va comptar amb la presència del director dels serveis territorials a Girona, Martí Fonalleras, i l'alcaldessa de la capital selvatana, Susagna Riera.

Durant els últims dotze anys, la fundació creada a partir del fons de Joan Riera ha dedicat 4.927.305 euros a 1.701 beques per a alumnat d'educació secundària obligatòria (ESO), batxillerat i cicles formatius de Santa Coloma de Farners i de la Selva perquè facin estades d'aprenentatge d'anglès, i a 78 més per a cursos de batxillerat, grau o màster en universitats dels Estats Units.

Testimonis

Així ho va determinar l'industrial colomenc Joan Riera i Gubau quan va cedir el seu llegat a la Generalitat. La seva figura es va recordar en l'entrega dels diplomes de reconeixement acadèmic, un acte durant el qual també van intervenir dos universitaris que han cursat part dels seus estudis als Estats Units amb les beques de la fundació: Natàlia Costa, que va fer un curs de grau en Administració i direcció d'empreses (ADE) a la Universitat de Berkeley, a Califòrnia, i Josep Cursà, que va cursar un màster MBA de dos anys a la Hagam School of Business de Nova York.