La pluja no ha pogut aigualir el cinquè i, de moment, darrer dia de mobilitzacions de la comunitat educativa, que aquest matí ha tornat a sortir als carrers de Girona per a revertir les retallades i denunciar el modus operandi del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Els grans protagonistes de la jornada han estat els educadors de les llars d'infants, que s'han sumat a la mobilització per a denunciar la "invisibilitat" que pateix la petita infància. En aquest sentit, les educadores d'una escola bressol de Santa Coloma de Farners, Montse Velasco i Judith Miralpeix, han lamentat que "l'etapa de 0 a 3 anys no existeix pel Departament d'Educació", a partir d'on han reivindicat que és "inacceptable" tenir la mateixa ràtio que a les aules de P3. I és que Catalunya té, segons la directora d'una llar d'infants de Lloret de Mar, Natàlia Rifé, "les ràtios més altes d'Europa", amb 20 alumnes per aula. "S'han rebaixat les ràtios a P3 però els nens no neixen amb 3 anys", ha reivindicat. Amb tot, el col·lectiu ha reclamat més recursos per a poder atendre als infants i alhora dignificar la professió. "Això és supervivència, no podem educar amb aquestes condicions, ens tracten com si fóssim un pàrquing de nens", han lamentat. A més, han afegit que "la petita infància necessita reconeixement, perquè tenen drets i es mereixen les millors condicions". I és que fins i tot han confessat que se senten desprestigiats dins la comunitat docent, que lamenten que no els dona "prou valor".

38

Les llars d'infants, en la darrera jornada de mobilitzacions de la comunitat educativa: "No som un pàrquing de nens" MARC MARTÍ

El darrer dia de mobilitzacions ha aplegat a Girona unes 200 persones segons els sindicats convocants, i ha comptat amb un seguiment del 25% als centres educatius de les comarques gironines. La portaveu del sindicat USTEC a Girona, Glòria Polls, ha criticat "l'immobilisme i l'hermetisme" del conseller d'Educació, però alhora ha animat als docents a seguir amb la lluita. A més, Polls ha afegit que les protestes han servit, tot i que les negociacions no hagin fructificat.