Alumnes de l'Escola Annexa es mobilitzen per salvar ximpanzés al Congo

Imatge d'arxiu de l'escolla Annexa de Girona

Imatge d'arxiu de l'escolla Annexa de Girona

Redacció

Sota el lema "Mobilitza't per la selva", alumnes de segon i tercer de Primària de l'escola Annexa Joan Puigbert de Girona , estan realitzant una recollida de mòbils i tauletes per a donar-los a l'Institut Jane Goodall a la República Democràtica del Congo.

Amb aquesta campanya s'intenta conscienciar sobre les conseqüències que tenen en l'entorn l'explotació de mines del desitjat mineral coltan, que s'utilitza per a la realització de productes electrònics. El coltan i altres minerals que contenen els nostres mòbils, ordinadors i altres aparells electrònics contribueix a l'"esclavització infantil, mineria il·legal, víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. A més a més, es destrueixen els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació", apunten des de l'Escola Annexa.

Per col·laborar amb la campanya cal portar a l'escola gratuïtament els mòbils i tauletes (en funcionament o no, amb bateria però sense carregador, ni targeta SIM ni cap altre element), per a la seva reutilització o reciclatge. Es poden fer arribar fins al divendres 10 de març, a la consergeria de l'escola, de dilluns a divendres en horari escolar (de 9 a 16:30 h).

"Reciclant aquests mòbils ens ajudareu a apadrinar alguns dels ximpanzés que viuen en el centre de Recuperació i Rescat de Tchimpounga (Congo), oferint-los ajuda veterinària, atenció dels cuidadors i alimentació", afegeixen els impulsors de la campanya.